top of page

Taekwondo Bond Nederland

Taekwondo Bond Nederland

 

Taekwondo Apuro is aangesloten bij de Taekwondo Bond Nederland (TBN). De TBN houdt er toezicht op dat sporters op verantwoorde wijze de sport taekwondo kunnen beoefenen.

De TBN is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn(VWS) en Sport en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap(OC&W).

De TBN is ook aangesloten bij het Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF), World Taekwondo Federation(WTF) en de European Taekwondo Union(ETU). Tevens is de Taekwondobond Nederland gekoppeld aan het Kukkiwon, taekwondo hoofdkantoor te Korea.

 

Bondslid worden

 

Je kunt via Taekwondo Apuro lid worden van de Taekwondobond. Je bent dan in een rechtstreekse verbinding lid van de Taekwondobond. Het lidmaatschap bij de Taekwondobond staat los van het lidmaatschap bij Taekwondo Apuro. De contributie hiervan wordt rechtstreeks betaald aan de Taekwondobond. Ook het stopzetten of het doorgeven van wijzigingen moeten zelf door het lid worden doorgegeven aan de Taekwondobond.

 

Nadat je lid bent geworden van de Taekwondobond ontvang je een Taekwondo Paspoort. Hierin kan je trainer bijhouden welke banden je hebt behaald. Je kunt tot aan rood/ zwarte band (1ste Geup) examens doen bij de taekwondo club. Het examen voor de zwarte band wordt afgenomen door een landelijke commissie van de Taekwondobond. Ook worden behaalde cursussen in het paspoort afgetekend. Het paspoort heb je ook nodig voor taekwondo wedstrijden. Er wordt dan gecontroleerd welke band je draagt.

 

Waarom lid worden van de TBN?

  • Je bent automatisch verzekerd tegen letsel en ongevallen;

  • Je kunt deelnemen aan wedstrijden;

  • Je kunt deelnemen aan door de TBN aangeboden cursussen en clinics;

  • Je kunt zwarteband- (dan)examen doen (na minimaal 3 aaneengesloten jaren lidmaatschap).

 

Klik voor meer informatie op de onderstaande link:

http://www.taekwondobond.nl/ledenadministratie-info/

bottom of page